Onze visie
Wij zorgen voor uw kat
Voor uw kat kan u steeds bij ons terecht. Een grondige check-up, een eenvoudige vaccinatie, ontwormen, sterilisatie, etc. Voor elk probleem hebben wij de gepaste behandeling.
Een gezonde kat is actief, heeft heldere ogen, schone oren, een schoon gebit, een mooie glanzende vacht, is niet te zwaar en heeft mooie stevige ontlasting.
Om ze in goede gezondheid te houden hebben katten op een aantal punten uw zorg en aandacht nodig:
- Goede voeding
- Jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole
- Ontwormen elke 3 maanden
- Regelmatige vlooiencontrole
- Regelmatige vachtverzorging
Kom gerust langs!
Openingsuren
Dag | Openingsuren |
---|---|
Maandag-Vrijdag | 07:00-19:00 (Op afspraak) |
Zaterdag | 07:00-19:00 (Op afspraak) |
Zondag | 07:00-19:00 (Op afspraak) |
Informatie
Goed om te weten!
Van teken zal een kat zelden last hebben, maar vlooien kunnen voorkomen. De kat wordt een a-typische drager van vlooien genoemd.
Vlooienlarven laten zich immers vallen op warme plaatsen zoals tapijten, en voor je het weet zit 1 procent van de vlooienpopulatie op je kat, en de overige 99 procent elders! Onderwerp je kat dus regelmatig aan een vlooienonderzoek, je herkent het probleem meteen wanneer je zwarte puntjes op de huid tussen de vacht ziet.
Door middel van gebruik te maken van Vectra Felis of Strectis heeft uw poes meteen een Spot-On et langdurige effect tegen vlooien en teken. Hiervoor zorgen onze producten ervoor dat door middel van contact de vlooien en teken bestreden worden en deze na geringe tijd niet meer in uw omgeving zijn. Zo is baasje en Poes gerust van deze vervelende beestjes!
Ook wanneer de kat zichzelf meer gaat likken in plaats van te krabben, is het tijd voor controle. Vaak zie je op echte broeiplaatsen van vlooien de vacht iets dunner worden. Doe dan de vlooientest. Je neemt een vochtig stukje watten, haalt het over de huid van de kat, en wanneer het watten bij samendrukken rood kleurt, kan je er zo goed als zeker van zijn dat je kat vlooien heeft. De rode kleur verraadt immers dat de kat gebeten is door vlooien; je ziet met andere woorden wat bloed van je kat. De remedie is gelukkig eenvoudig. Bij ons haal je pipetjes met vlooienbestrijdingsmiddel, dat je in de nekhuid van de kat laat druppelen. Omdat de kat zich gewoonlijk toch doorheen het hele huis beweegt, worden alle vlooienlarven zo gedood.
Nee! Als u een jonge mannelijke kat adopteert die bij ons is gecastreerd, is het 90% waarschijnlijk dat uw kat nooit zal sproeien.
De waarheid is dat vrouwelijke katten ook spuiten. Als u een van de ongelukkigen bent met een sproeikat van beide seksen, kan u met onze dierenarts overleggen welke factoren in de omgeving van de kat dit gedrag kunnen veroorzaken. Katten sproeien vaak als ze zich bedreigd of onzeker voelen, waardoor hun territoriale instincten toenemen, er kan dus iets in je huis aan de hand zijn die dit veroorzaakt. We hebben verhalen gehoord over katten die sproeien als er een nieuwe baby in het gezin arriveert of na een verhuizing. Dit soort gedrag is vaak corrigeerbaar.
Het komt erop neer: als je kat gecastreerd is en veel liefde en aandacht krijgt, zijn de kansen op een sproeiproblemen heel erg klein!
Wanneer de kitten aan zijn moeder zuigt, krijgt het een tijdelijke vorm van immuniteit via de moedermelk. Deze immuniteit is van nut tijdens de eerste paar weken van het leven, maar op een gegeven moment valt deze immuniteit weg en moeten we uw kitten vaccineren om langdurige bescherming te bieden.
Zolang de antilichamen van de moeder aanwezig zijn, hebben vaccinaties niet zo’n goede kans om het immuunsysteem van de kitten te stimuleren. Omdat we niet precies weten wanneer elke kitten zijn of haar oorspronkelijke immuniteit verliest, geven we twee vaccinaties. Eén enkele vaccinatie, zelfs als deze effectief is, zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om de lange termijn immuniteit te garanderen, wat zo belangrijk is voor de bescherming van jouw kitten.